HTML

Memoriterfüzet

A magyartanárom azt kérte az osztályomtól, hogy a nyolc év alatt amíg a gimnáziumban tanulunk, vezessünk egy memoriterfüzetet, amibe lejegyezük a megtanult szövegeket, szövegrészeket. Ezt én teljesen feleslegesnek és nonszensznek érzem, hisz minek pazaroljak időt és fáradságot egy ilyen füzet körmölésével, mikor a netről percek alatt megkapom amit szeretnék. Ezen véleményemet alátámaszja ez a blog is, amelyet nem egészen ötven perc alatt csináltam meg. Minden vers alatt ott található a forrás, bizonyítandó, hogy a verseket valóban a netről szedtem, a legtöbb az első két-három találat között volt.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Használati utasítás

Ott is a teljes művet másoltam be, ahol csak részleteket kellett megtanulni, a fékövér aláhúzott részek jelölik a memoritert.

Anakreón: Gyűlölöm

2009.09.08. 15:13 FikuszKukisz

Gyűlölöm, azt aki telt kupa mellett,bort iszogatván,
háborút emleget és lélekölő viadalt.
S kedvelem azt ,aki bölcs és Aphrodité meg a Múzsák
szép adományairól zengve szeretni tanít. 

fordította: Radnóti Miklós

forrás: http://ezusthold.freeblog.hu/tags/Anakreon/

1 komment

Címkék: anakreón

A bejegyzés trackback címe:

https://memoriterfuzet.blog.hu/api/trackback/id/tr181368669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jane00 2012.11.21. 18:41:31

in love with this poem
süti beállítások módosítása